OSTALI PROJEKTI

PROGRAM OBUKE NEPLIVAČA “HRVATSKA PLIVA”

Program obuke neplivača provodi Školski sportski savez Varaždinske županije za učenike  osnovnih škola kojima je županija osnivač.  Program je namijenjen učenicima trećih razreda osnovnih škola s ciljem da djeca nauče osnove plivanja u svrhe formiranja sigurnosti djece za boravak u mediju vode.

Program se financira primarno iz Programa „Hrvatska pliva“ Ministarstva turizma i sporta uz sufinanciranje Varaždinske županije.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/drustvo/foto-hrvatska-pliva-obuka-neplivaca-u-osnovnim-skolama-varazdinske-zupanije-63509

EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da budu aktivni tijekom cijele godine, a ne samo tijekom tog tjedna. Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljude diljem Europe i svijeta motivirao i pružao im više mogućnosti za tjelesnu aktivnost s ciljem podizanja svijesti o važnosti aktivnog način života kod svakog građana.

Školski sportski savez Varaždinske županije povodom obilježavanja ETS-a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije organizira odbojkaški turnir mješovitih ekipa osnovnih i srednjih škola. Manifestacijom se aktivno, zabavno i s puno pozitivnih emocija promovira sport i tjelesnu aktivnost.

TRAIL KAMP ZA MLADE – IVANČICA

Projekt koji se realizira u suradnji s trkačkim klubom SRD 315 Sjeverozapad, a svrha projekta je približiti mladima, u društvu njihovih vršnjaka, prednosti i ljepote boravka u prirodi te bavljenja tjelesnom aktivnošću na otvorenom. Cilj je jačanje socijalnih vještina mladih, poticanje snalažljivosti i komunikacije te prenošenje vještina boravka u prirodi i kretanja u šumi. Dugoročno, cilj je postići veće uključivanje mladih u aktivnosti u prirodi, podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša te kontinuirano prenošenje tih vrijednosti među vršnjacima. Također, projekt ima za cilj pridonijeti prevenciji bolesti uzrokovanih sjedilačkim načinom života te jačanju mentalnog zdravlja. Boravak na otvorenom potiče mlade na aktivno kretanje i vježbanje, što doprinosi razvoju motoričkih sposobnosti, jačanju mišića i kostiju te održavanju zdravog tjelesnog sastava.

Partner u projektu, trkački klub SRD 315 Sjeverozapad je sportski klub koji okuplja zaljubljenike u outdoor sportove s naglaskom na trail trčanje, treking i sve vrste planinarenja.. 2023. godine prvi put organiziran Trail kamp za mlade kako bi se motivirala mlađa populacija za aktivno provođenje vremena u prirodi i bavljenje sportskim aktivnostima. S obzirom na pozitivno iskustvo i iznimno dobre povratne informacije, klub je odlučio nastaviti s organizacijom ovog događanja i u 2024. godini. U Trail kampu će 40-ak mladih (14-18 godina), pod nadzorom stručnog osoblja, provesti vikend kampiranje na planini Ivančica.

Comments are closed.