SPORTSKI PRAZNICI

Sportski praznici projekt je Hrvatskog školskog sportskog saveza koji se provodi s djecom nakon završetka nastavne godine, u 3 ciklusa, odnosno tjedna. Projekt se provodi u prostorima škole i koriste se školski prostori i školska oprema. U provođenje programa Sportski praznici mogu se uključiti i osnovne i srednje škole.

Shvaćajući koliko je za djecu ključno redovito i sustavno bavljenje sportom, sportskim programom „Sportski praznici“  stvaraju se uvjeti za besplatne ljetne sportske aktivnosti učenica i učenika, uključuju se škole i okupljaju stručne osobe – kineziolozi u provođenju programskih aktivnosti.

Sportski program se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog školskog sportskog saveza u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima.

Glavni cilj ovog sportskog programa je omogućiti učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme nakon završetka nastave i uključivanje što većeg broja učenica i učenika osnovnih i srednjih škola u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, pod stručnim vodstvom kineziologa u prostoru škole, provođenjem unaprijed isplaniranih programskih aktivnosti, sa svrhom cjelokupnog fizičkog, kognitivnog, kreativnog, i emotivnog razvoja djece u funkciji poboljšanja kvalitete života.

Comments are closed.