UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

OSIGURANA DODATNA 2 ŠKOLSKA SATA TJEDNO TJELESNOG VJEŽBANJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Školski sportski savez Varaždinske županije od samog začetka provođenja, od 2009.godine, kontinuirano provodi i osigurava ljudske i financijske resurse za sportski program UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA, u svim osnovnim školama Varaždinske županije koje iskazuju interes.

Program je podržan od Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog školskog sportskog saveza, namijenjen je djeci od šeste do desete godine života, odnosno učenicima od prvoga do četvrtoga razreda osnovne škole s ciljem uključivanja  što većeg broja najmlađih učenika u dodatne satove tjelesnog vježbanja, uz redovitu nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture, odnosno stvaranje zdravih životnih navika svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim vođenjem i nadzorom, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.

Sportski program se INTEGRIRA U RASPORED ŠKOLE, PROVODI SE 2 PUTA TJEDNO OD LISTOPADA DO SVIBNJA KROZ 50 ŠKOLSKIH SATI, a za provođenje se koristi sportska infrastruktura škole. Svi polaznici se evidentiraju kroz Portal školskog sporta, a program je potpuno besplatan za svu djecu

Program se u šk.god. 2024.-2025. provodi u 27 odjeljenja i time su OSIGURANA DODATNA 2 ŠKOLSKA SATA TJEDNO TJELESNOG VJEŽBANJA ZA 540 UČENICA I UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE.

Vrijednost programa iznosi 21.600,00 eura, a sredstva su osigurana Sporazumom o suradnji u provođenju sportskog programa s Hrvatskim školskim sportskim savezom.

ŠKOLE / ODJELJENJA UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE U ŠK.GOD. 2024.-2025.:

Comments are closed.