PRIJEM KOD ŽUPANA

Župan Varaždinske županijePredrag Štromar, ugostio je članove muške nogometne ekipe Druge gimnazije Varaždin koja je osvojila četvrto mjesto na Europskom školskom nogometnom prvenstvu koje se od 29. svibnja do 6. lipnja igralo u Francuskoj. Prijemu su također nazočili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek te tajnica Školsko sportskog saveza Varaždinske županije Ivana Putarek.

Žao mi je što nisam bio tamo da vidim ovaj uspjeh koji su dečki napravili. Posebno u onim prvim utakmicama gdje su s dosta golova razlike pobijeđivali svoje suparnike. Ovo četvrto mjesto je ogroman uspjeh jer su na natjecanju bile stvarno jake ekipe. Čestitam ravnateljici i mentorima što su odlično odradili svoj posao – rekao je Štromar.

Spomenuto školsko natjecanje u velikom nogometu u Francuskoj je bio značajan događaj, ne samo za Drugu gimnaziju već i za grad, županiju pa i cijelu Hrvatsku tim više što se Europsko školsko natjecanje u velikom nogometu organiziralo po prvi puta.

Druga gimnazija Varaždin je u Francuskoj napravila povijesni rezultat. Četvrti su u Europi na prvom i povijesnom natjecanju. Visoko su digli letvicu za neke buduće generacije. Nakon ovog cijelokupnog iskustva vidjeli smo da je potreban nešto drugačiji pristup u samom školskom sportu. Sport u obrazovanju ima vrlo veliku ulogu, posebice u interkulturalnom obrazovanju – rekla je ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan.

Učenici Druge gimnazije ostvarili su veliki uspjeh, iako su u utakmici za treće mjesto izgubili od Francuske. Osvojeno četvrto mjesto predstavlja značajan rezultat u natjecateljskom smislu.

Znali smo da možemo puno, ali nismo očekivali da ćemo doći do polufinala. Sad na kraju svega smo možda i razočarani jer smo mogli biti i na postolju bez problema – rekao je Ivan Posavec, kapetan momčadi.

(Izvor: Varaždinske vijesti)

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.