DAN UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

OBILJEŽENO 10 GODINA UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE U OSNOVNIM ŠKOLAMA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Povodom 10te obljetnice provođenja programa Univerzalne sportske škole u osnovnim školama Varaždinske županije, Školski sportski savez Varaždinske županije je pripremio iznenađenje za polaznike programa. 

Organizirali smo DAN UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, sportsku manifestaciju nenatjecateljskog karaktera, a sudionici su bili predstavnici odjeljenja osnovnih škola Varaždinske županije kojih u ovoj šk.god. imamo čak 29 i u program uključujemo 750 djece s područja Varaždinske županije. Događaj je organiziran  i osmišljen s ciljem promocije programa Univerzalne sportske škole, poticanja tjelesne aktivnosti učenika te bavljenja sportom.

Značajno je podsjetiti kako je program Univerzalne sportske škole namijenjen za djecu 1.-4. razreda osnovnih škola, vođen je od strane kvalificiranog stručnjaka, provodi se u dvorani škole koju djeca pohađaju i potpuno je BESPLATAN za djecu. Sredstva za provođenje programa osiguravamo kroz suradnju s Hrvatskim školskim sportskim savezom i uz podršku Varaždinske županije. Iznimno smo zadovoljni razvojem situacije jer smo uspjeli kroz godine provođenja programa od početna tri odjejenja osigurati sredstva za sadašnjih 29 odjeljenja i omogućiti velikom broju djece da se besplatno bave sportom u školi koju pohađaju uz stručno vodstvo kvalificirane osobe. Program je kvalitetan sadržajno, organizacijski i provedbeno, kao takav je prepoznat od svih dionika i ostale zainteresirane javnosti i očekivano imamo pozitivne rezultate – istakla je glavna tajnica saveza, gđa.Ivana Putarek.

Sudionici su bili polaznici programa Univerzalne sportske škole iz Varaždinske županije i njihovi voditelji. Svaka škola uključena u provođenje programa učestvovala je s 10 učenika i 1 voditeljem. Svaki učenik dobio je majicu, medalju i sendvič. Uistinu je bilo lijepo vidjeti kako se dvjestotinjak djece igra, zabavlja i vježba prolazeći kroz postavljene zadatke na jedanaest radnih mjesta. Najveća atrakcija je bio tobogan na napuhavanje i na tom radnom mjestu je vrijeme svima sigurno prebrzo prošlo. Na svim radnim mjestima zadatke su pokazivale volonterke i volonteri. Uvježbavanje plesne koreografije pod vodstvom profesorice Verice Ozmec i plesača iz Udruge Eli bio je poseban zadatak na jednom od radnih mjesta. Naučenu koreografiju su na kraju svi zajedno otplesali i pri tome uistinu uživali. Na ostalim radnim mjestima, zadatke su pokazivale učenice i učiteljice iz Osnovne škole Klenovnik. U savezu planiramo da ovakav događaj postane dio tradicije, a osmjesi i zadovoljstvo na licima djece najbolja su motivacija da upravo tako i bude – istakla je predsjednica saveza, gđa.Josipa Polančec Štimec.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.