POZIV: Iskazivanje interesa za program Univerzalne sportske škole u sezoni 16-17

POZIV OSNOVNIM ŠKOLAMA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Školski sportski savez Varaždinske županije planira nastaviti s provođenjem programa Univerzalne sportske škole u osnovnim školama Varaždinske županije u sljedećoj školskoj godini, 2016.-2017.
Postoji li interes za provođenje programa USŠ u Vašoj školi, molimo da se prijavite na mail saveza: sssvz.mail@gmail.com zaključno s 21.06.2016.god. (utorak).
Molim da nas informirate, ukoliko postoji interes za provođenje programa, hoće li program provoditi nastavnik TZK zaposlen u vašoj školi ili planirate osigurati kvalificiranu osobu koja nije zaposlena u vašoj školi?
Po zaprimljenim prijavama i u skladu sa odobrenim brojem odjeljenja koje definira Hrvatski školski sportski savez, škole će biti obaviještene o daljem tijeku aktivnosti.
O programu USŠ…
U studenom 2007. godine, Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je program Univerzalne športske škole. Program Univerzalne sportske škole namijenjen je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih športaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 6 do 10 godina. Ipak, potrebno je istaknuti kako upravo USŠ predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih športaša. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Treninzi se odvijaju u školskim dvoranama u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno).
Glavni cilj programa je uključiti što više djece od 1. do 4. razreda osnovne škole u organizirane tjelesne aktivnosti vođene pod nadzorom kvalificirane osobe sukladno odredbama Zakona o sportu.
Važno: Program je besplatan za svu djecu, a sredstva za naknadu voditeljima osigurava Školski sportski savez Varaždinske županije!
Imate li pitanja, stojimo na raspolaganju:
IVANA PUTAREK 091-4606-033
Sportski pozdrav!

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.