Ulaznice po posebnoj cijeni za Osnovne i Srednje škole za CARSKI RUSKI BALET U ARENI VARAŽDIN- “Romeo i Julija” 11.02.2016.

Dana 11.02.2016.godine u Areni Varaždin gostuje Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) koji će nastupati s baletom u tri čina „Romeo i Julija“.

Uprava Arene Varaždin kao organizator navedenog događaja osigurava 500 kom ulaznica za tribine po povlaštenoj cijeni od 50,00 kn/kom za Osnovne i Srednje škole Varaždinske županije.

Broj potrebnih karata potrebno je javiti u Areni Varaždin; tel. 042/659-125 ili e-mail info@arena-varazdin.hr.

Balet Romeo i Julija lirska je priča o tragičnim veronskim ljubavnicima na glazbu Sergeja Sergejeviča Prokofjeva, koja je od svojega nastanka 1938. godine neprekidno nadahnuće mnogih naraštaja koreografa i redatelja.

To slavno baletno djelo nastalo je prema Shakespeareovoj drami Romeo i Julija, jednoj od najljepših, najtragičnijih i najčitanijih priča svjetske literature koja već četiri stoljeća služi kao nepresušno vrelo inspiracije autorima  različitih umjetničkih područja. Mnogi su skladatelji napisali glazbu za balet ili operu o nesretnim ljubavnicima, koji na početku života tragično skončaju zbog netrpeljivosti što vlada između njihovih obitelji Capuleti i Montecchi.

Prokofjevljev balet, prema sinopsisu Adriana Piotorovskog i Sergeja Radlova, majstorsko je djelo iznimna i bogata umjetničkog izričaja. Prokofjevljeva glazba omogućila je plesati Shakespearea i njegove likove, koji su time dobili novu dimenziju. Ovim je baletom otvorena posve nova stranica u povijesti baletne umjetnosti. Djelo je svjetsku praizvedbu doživjelo izvan Rusije, u Brnu 30. prosinca 1938. godine, a u revidiranoj glazbenoj verziji izvedenoj 1940. godine u Marijinskome teatru u tadašnjemu Lenjingradu, u koreografiji Leonida Lavrovskog, a vi ga imate prilike vidjeti u izvedbi Carskog ruskog baleta u četvrtak 11.02.2016.  u Areni Varaždin s početkom u 19.00 sati.

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) osnovali su 1994.g. Gediminas Taranda, solist „Boljšoj Teatra“, dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i za koreografiju te Nikolaj Ankošin, solist baletne grupe „Igor Mišejev Folk Dance“ na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta te simbola Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uradcima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Plesni ansambl „Carski ruski balet“ član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je jedan od osnivača kulturnog centra.

Ulaznice za balet mogu se kupiti u regularnoj prodaji od 29.12.2015. putem Ticketshopa po cijeni 90,00kn za tribine, 100,00kn za parter i 140,00kn za vip parter.

Uprava Arene Varaždin kao organizator navedenog događaja osigurava 500 kom ulaznica za tribine po povlaštenoj cijeni od 50,00 kn/kom za Osnovne i Srednje škole Varaždinske županije.

Broj potrebnih karata potrebno je javiti u Areni Varaždin; tel. 042/659-125 ili e-mail info@arena-varazdin.hr. Rok za prijave je 20. siječanj 2016.god., naknadne rezervacije neće se moći uvažiti.

 

© ŠŠS Varaždinske županije 2011