PROJEKT: LJETNA ŠKOLA BADMINTONA

U Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića Klenovnik je od 31. kolovoza do 4. rujna 2015. godine uspješno proveden projekt pod nazivom Ljetna škola badmintona za učenike 1. –  4. razreda osnovne škole. Projekt je realiziran uz sufinanciranje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u partnerstvu sa Školskim sportskim savezom Varaždinske županije.

U projektu je sudjelovao 21 učenik. Program je realiziran u pet dana po četiri školska sata, a provodili su ga učitelji zdravstvene kulture Josipa Polančec Štimec i Marko Vrtar. U realizaciji programskih zadaća bili su angažirane i učiteljice i učenici volonteri koji već niz godina igraju badminton.

Cilj projekta Ljetne škole badmintona bio je upoznavanje djece s badmintonom, usvajanje osnovnih tehničkih znanja igre te primjena naučenog u igri. Ovim programom omogućeno je kvalitetno provođenje slobodnog vremena učenika, te doprinos očuvanju tjelesnog i socijalnog zdravlja kroz druženje i zabavu s vršnjacima. Dugoročni cilj projekta je probuditi interes djece za rekreativnim bavljenjem badmintonom, kako u sklopu izvannastavnih školskih sportskih aktivnosti, tako i u slobodno vrijeme.

Posljedni dan Ljetne škole upriličena je svečana podjela diploma i majica, uz prisustvo roditelja i ostalih članova obitelji. Nakon podjele svi prisutni su imali priliku zaigrati badminton.

Naša škola ponosi se višegodišnjom tradicijom igranja badmintona pa se nadamo da će i ovakvi projekti također postati dio te tradicije, a sve s ciljem stvaranja zdravije i kvalitetnije svakodnevice naših učenika.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.