DAN UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE 2013.

eVaraždin

28.05.2013.godine na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu održana je sportska manifestacija – 6.Dan Univerzalne sportske škole.

Program Univerzalne športske škole namijenjen je učenicima 1. do 4. razreda osnovnih škola gdje učenici vježbaju 2 puta tjedno uz stručan nadzor profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

U Varaždinskoj županiji program Univerzalne sportske škole organizira Školski športski savez Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom i Hrvatskim školskim športskim savezom. Program je besplatan za svu djecu, a provode ga stručnjaci, nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture. U školskoj godini 2012.-2013.u Varaždinskoj županiji program se provodi u 31 odjeljenju i uključuje 750 djece.

Varaždinsku županiju predstavljali su učenici Osnovne škole Ludbreg koji pohađaju program Univerzalne sportske škole u ško.god.2012.-2013., u pratnji voditeljice Marije Balent Kemec  prof. i tajnika Školskog športskog saveza Varaždinske županije Ivane Putarek, prof.

Cilj ovakvog okupljanja mladosti i sporta je promocija programa Univerzalne sportske škole koji se uspješno provodi već 6. godinu zaredom. Pokrovitelj ove manifestacije bilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Tako se na atletskom stadionu ŠRC Mladost na Savi okupilo 804 učenika osnovnih škola i 93 voditelja iz 21 županije Republike Hrvatske. Učenici koji su nastupili na manifestaciji pohađali su program Univerzalne športske škole u školskoj godini 2012./2013. koji se provodio u 344 odjeljenja 282 osnovne škole u Republici Hrvatskoj.

Učenici su svoja znanja pokazivali na 21 radnih stanica (atletika, košarka, nogomet, rukomet, brojne zabavne igre, štafete…). Na jednom od radnih mjesta učenici su u hladovini tribine stadiona na Mladosti imali priliku slikati se i družiti s našim proslavljenim sportašima: Karlom Stipanićem, Ninoslavom Saragom, Martinom Zubčić, Ratkom Rudićem, Gordanom Kožuljem, Dubravkom Šimencom i drugima.

Nakon sat i pol vremena dobre zabave i sjajnog druženja svi sudionici manifestacije su se okupili na sredini atletskog terena, gdje su oko vrata
primili medalju. Naime, svaki učenik koji je nastupio na ovoj manifestaciji je pobjednik, jer cilj nije bio postizanje sportskog rezultata, već zabava i sportsko druženje!

Manifestaciji su prisustvovali gospodin Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj sporta pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza, gospodin Nikola Perković, gospodin Franjo Prot ispred Hrvatske olimpijske obitelji, gospođa Danira Bilić, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport te predstavnici županijskih školskih športskih saveza.

This entry was posted in Natjecanja, Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.