POZIV – “Volontiram + školski sport = odličan“

Školski sportski savez Varaždinske županije partner je u projektu “Volontiram + školski sport = odličan“ – osposobljavanje te uključivanje učenika srednjih škola u volontiranje na školskim sportskim događanjima.
U Projektu su razvijene ideje o volontiranju učenika srednjoškolaca u školskom sportu. Predloženi učenici proći će kratku opću i specifičnu edukaciju putem web seminara te na edukacijama o volontiranju na organiziranim Državnim prvenstvima RH učenika osnovnih i srednjih škola te na ISF Svjetskom prvenstvu u odbojci i ISF Svjetskom prvenstvu u atletici, čiji je domaćin ove godine Republika Hrvatska..
Ciljevi su
✓ osvijestiti važnost volontiranja učenika u sportu
✓ uključiti i aktivirati učenike srednjih škola u aktivnosti i natjecanja HŠSS-a
✓ uključiti učenike koji nisu članovi školskih sportskih društava u školski sport kroz volonterizam
✓ poticati uključivanje mladića u volonterske aktivnosti
✓ poticati uključivanje djevojaka u školski sport
✓ poticati osnivanje i razvoj novih školskih volonterskih društava
✓ razvoj liderskih vještina i sposobnosti učenika
✓ poticati međuvršnjačku edukaciju (peer to peer) – volonteri mentori
✓ poticati edukacija kroz sport
Učenicima se omogućuje zdrava i poticajna sredina za razvoj prosocijalnih oblika ponašanja i za socijalnu inkluziju djece i mladih u društvo, a suradnjom s organizatorima i razvoj socijalnih (posebice liderskih) vještina učenika. Uključivanjem i aktiviranjem učenika i volonterskih društava srednjih škola u aktivnosti i natjecanja školskog sporta, promiče se školski sport među učenicima te ih se potiče na uključivanje u volonterske aktivnosti i osnivanje novih školskih volonterskih društava. Na taj se način osvještava važnost volontiranja učenika u sportu te promiče volonterizam kao vrijednost suvremenoga društva, a učenike koji nisu sportaši uključuje u sport.
U prilogu dostavljam prateću dokumentaciju te Vas pozivam da informirate učenike svoje škole o mogućnostima volontiranja u školskome sportu – rok prijave je 31.01.2019.
Imate li pitanja, stojim Vam na raspolaganju (IVANA: 091-4606-033)
DOKUMENTACIJA:
This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.