SVEČANOST OTVORENJA SVJETSKOG ŠKOLSKOG RUKOMETNOG PRVENSTVA

Danas će se s početkom u 20.30 sati u gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održati i svečanost otvorenja Svjetskog školskog rukometnog prvenstva kada će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i službeno otvoriti ovo natjecanje.

 

U okviru ceremonije predviđen je svečani mimohod više od 700 natjecatelja i natjecateljica iz 20 zemalja raspoređenih u 19 ekipa u konkurenciji mladića i isto toliko u konkurenciji djevojaka te brojne plesne i glazbene točke Varaždinskog folklornog ansambla, plesnog studija Vindi, plesne skupina JazzOn, plesne grupe Livi, kao i mezzosopranistice Blanke Tkalčić.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da svojim dolaskom uveličaju početak ovog sportskog događanja te pozdrave mlade talentirane sportaše iz cijelog svijeta među kojima su i rukometašice iz Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova te rukometaši iz Prve riječke hrvatske Gimnazije.

Organizator SP-a su ISF (International school sport federation) i Hrvatski školski športski savez, a domaćini Varaždinska županija i grad Varaždin.

This entry was posted in Natjecanja, Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.