OBUKA NEPLIVAČA U OSNOVNIM ŠKOLAMA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE – HRVATSKA PLIVA

Školski sportski savez Varaždinske županije provodi program obuke neplivača u osnovnim školama Varaždinske županije u 2024. godini na temelju sklopljenog Ugovora za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024, godini.

Sredstva za provođenje programa, u iznosu 10.077,00 eura osigurana su u proračunu Ministarstva turizma i sporta u iznosu 8.000,00 eura i u iznosu 2.077,00 eura u proračunu Varaždinske županije, odnosno Školskog sportskog saveza Varaždinske županije koji je  provoditelj Programa javnih potreba u sportu Varaždinske županije za 2024. godinu, u dijelu koji se odnosi na školski sport.

Područje provedbe programa je Varaždinska županija, a škole uključene u ovogodišnji program su Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, Osnovna škola Jalžabet, Osnovna škola Kneginec Gornji i Osnovna škola Svibovec.

Opći cilj programa je omogućiti što većem broju korisnika obuku plivanja, a posebni cilj programa je povećanje broja korisnika koji su uspješno prošli program obuke neplivača i naučili plivati te poticanje korisnika na bavljenje tjelesnom aktivnošću, odnosno plivanjem. Po završetku programa djeca će kroz igru, zabavu, bogat sadržaj vježbi i imitiranih pokreta plivanja u vodi i na suhom, steći motorička znanja za siguran boravak u mediju vode. Odgojne zadaće programa su razvijanje interesa za sportske aktivnosti, za aktivnost plivanja i boravka u mediju vode, poticanje discipline i razvoj samostalnosti prilikom boravka na bazen i u izvršavanju zadataka, kao i poticanje na međusobnu suradnju, funkcioniranje u grupi te inkluziju putem sporta.

Program je za polaznike besplatan.

Programom je osiguran dostatan broj voditelja koji će provoditi program, a to su djelatnici škola uključenih u program te vanjski suradnici, stručne osobe na prostoru Javne ustanove Gradski bazeni Varaždin, Zagrebačka ulica 85 a.

U sklopu programa obuke neplivača, voditelji će u svojoj školi provesti edukativne radionice s ciljem upoznavanja učenika s načelima fair play-a i prevencije nasilja, programom  „Prevencija nasilja sportom u školama“.

Polaznicima je osiguran besplatan prijevoz od škole do bazena i natrag, ulaznice na bazen, učitelji plivanja, a po završetku programa polaznicima će biti uručene diplome i medalje.

Vrijednost programa iznosi 10.077,00 eura, a sredstva su osigurana Ugovorom za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača “Hrvatska pliva” u 2024. godini u iznosu 8.000,00 eura i iz ostalih izvora financiranja, odnosno Ugovorom o financiranju Programa javnih potreba u sportu Varaždinske županije u 2024. godini u iznosu 2.077,00 eura.

iz prethodnih sezona provođenja programa…

https://www.varazdinske-vijesti.hr/drustvo/foto-hrvatska-pliva-obuka-neplivaca-u-osnovnim-skolama-varazdinske-zupanije-63509

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Leave a Reply