JAVNI POZIV

OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

ZA SPORTSKI PROGRAM „VJEŽBAONICA“ u školskoj godini 2024.-2025.

Školski sportski savez Varaždinske županije provodi sportski program „Vježbaonica“ od samog začetka, od 2016. godine u svim osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije koje iskazuju interes putem javnog poziva. Program je podržan od Ministarstva turizma i sporta, Varaždinske županije i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Vježbaonica je program namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola Varaždinske županije.

Realizacija je kroz 50 školskih sati tijekom jedne školske godine kao dio aktivnosti školskih sportskih društava, a voditelji su kineziolozi, učitelji/nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture.

Glavni cilj programa je stvaranje uvjeta jednakih šansi i osiguravanje dostupnosti kontinuiranih i organiziranih sportskih aktivnosti u školi svim učenicima Varaždinske županije, odnosno 50 sati dodatne zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, uključivanje što većeg broja onih učenika, koji nisu uključeni u sustav treninga u sportskim klubovima, u organizirane školske sportske aktivnosti, poboljšanje zdravstvenog statusa onih učenika koji do sada nisu bili uključeni u sportske aktivnosti, povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću kod učenika, stvaranje navika cjeloživotnog tjelesnog vježbanja te podizanje broja satnice školskih sportskih aktivnosti.

Sportski program se provodi od listopada do svibnja, a za provođenje se koristi sportska infrastruktura škole.

Program je potpuno besplatan za sve polaznike.

Sredstva za provođenje sportskog programa osiguravaju se iz proračuna Varaždinske županije – Ugovorom o financiranju Programa javnih potreba u sportu Varaždinske županije i iz proračuna Hrvatskog školskog sportskog saveza – Sporazumom o suradnji u provođenju programa Vježbaonice.

Škole svoj interes mogu iskazati putem emaila na e-adresu sssvz.mail@gmail.com, do 17. rujna 2024. godine.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.