JAVNI POZIV

OSNOVNIM ŠKOLAMA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE ZA SPORTSKI PROGRAM “UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA” U ŠKOLSKOJ GODINI 2024.-2025.

Školski sportski savez Varaždinske županije objavljuje Javni poziv osnovnim školama Varaždinske županije na iskaz interesa za uključenje u sportski program „UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA“ u školskoj godini 2024.-2025.

Školski sportski savez Varaždinske županije od samog začetka, od 2007.godine, kontinuirano je uključen u provođenje sportskog programa Univerzalne sportske škole, podržanog od Ministarstva turizma i sporta, Varaždinske županije i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Sportski program je namijenjen djeci od šeste do desete godine života, odnosno učenicima od prvoga do četvrtoga razreda osnovne škole. Cilj sportskog programa je osiguravanje dostupnosti kontinuiranih organiziranih sportskih aktivnosti u školi svim učenicima Varaždinske županije, odnosno 2 dodatna školska sata tjedno zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, uključivanje  što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.

Sportski program se integrira u raspored škole, 50 školskih sati programa se provodi 2 puta tjedno od listopada do svibnja, a za provođenje se koristi sportska infrastruktura škole. Svi polaznici moraju imati izrađenu e-Iskaznicu HŠSS-a. Program je potpuno besplatan za svu djecu.

Škole svoj interes mogu iskazati putem emaila na e-adresu sssvz.mail@gmail.com, do 17. rujna 2024. godine. 

This entry was posted in Home, Oglasna ploča, USŠ i VJ 2019-2020. Bookmark the permalink.

Comments are closed.