JAVNI POZIV

JAVNI POZIV – ISKAZ INTERESA ZA PROGRAM “INKLUZIJA U ŠKOLSKOM SPORTU” 2024./2025.

Prihvatljivi prijavitelj su osnovne škole Varaždinske županije

Školski sportski savez Varaždinske županije poziva škole na iskaz interesa za uključenje u program „Inkluzija u školskom sportu“ u školskoj godini 2024.-2025.

Školski sport prepoznaje potrebu uključivanja djece s različitim teškoćama u sportske aktivnosti u školi uz stručno vodstvo i redovito održavanje. 

Inkluzija u školskom sportu je program Hrvatskog školskog sportskog saveza koji smo započeli provoditi u prethodnoj školskoj godini 2023./2024., kao pilot projekt u Osnovnoj školi Lepoglava.

Time je Varaždinska županija jedna od 9 u Republici Hrvatskoj u kojima je pilot projekt proveden.

Inkluzija u školskom sportu je sportski program namijenjen učenicima s teškoćama koji nemaju pristup (ili je nedostatan) sportskim i rekreativnim aktivnostima. 

Program  se  provodi  kao  dio  aktivnosti školskih  sportskih  društava, a  voditelji  su učitelji/nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture, kineziolozi i drugi stručnjaci za rad s djecom s teškoćama.

Provodi se uz program Univerzalne sportske škole, u školi, gdje učenici s teškoćama imaju određeni broj dodatnih stručnih voditelja, a za svu je djecu besplatan

Škole svoj interes mogu iskazati putem emaila na e-adresu sssvz.mail@gmail.com, do 3. rujna 2024. godine. Potrebno je poslati podatke o voditelju programa (ime i prezime).

S obzirom na limitirani broj škola koje će se uključivati u program, primijeniti ćemo princip prema redoslijedu prijave. Škole će biti obaviještene po završetku postupka.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.