SPORTSKI PRAZNICI 2024.

SPORTSKI PRAZNICI je sportski program Hrvatskog školskog sportskog saveza koji je u Varaždinskoj županiji provodio Školski sportski savez Varaždinske županije. Sportski program se provodio s djecom nakon završetka nastavne godine, u 3 ciklusa, odnosno tjedna, od 24.6. do 12.7, svakodnevno od ponedjeljka do petka, od 8 do 12 sati na 6 lokacija: OŠ Kamenica, OŠ Lepoglava, OŠ Ivanec, OŠ Martijanec, OŠ Novi Marof i Druga gimnazija Varaždin. Polaznici su prakticirali mnogobrojne sportske aktivnosti na različitim sportskim terenima, u školskoj dvorani, bazenu, atletskoj stazi, u prirodi… Program je za polaznike bio besplatan, za njih su osigurane majice i za svakog je polaznika svaki dan bio osiguran zdravi obrok, ukupno 2.375 obroka. Ukupna vrijednost sportskog programa je 15.000,00 eura.

Shvaćajući koliko je za djecu ključno redovito i sustavno bavljenje sportom, sportskim programom „Sportski praznici“ stvaraju se uvjeti za besplatne ljetne sportske aktivnosti učenica i učenika, uključuju se škole i okupljaju stručne osobe – kineziolozi u provođenju programskih aktivnosti.

Sportski program se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog školskog sportskog saveza s kojim je Školski sportski savez Varaždinske županije sklopio Sporazum o suradnji za provođenje sportskog programa.

Završetkom provođenja, ostvaren je glavni cilj ovog sportskog programa – omogućiti učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme nakon završetka nastave i uključivanje što većeg broja učenica i učenika osnovnih i srednjih škola u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, pod stručnim vodstvom kineziologa u prostoru škole, provođenjem unaprijed isplaniranih programskih aktivnosti, sa svrhom cjelokupnog fizičkog, kognitivnog, kreativnog, i emotivnog razvoja djece u funkciji poboljšanja kvalitete života.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.