SPORTSKI PRAZNICI 2024.

POZIV OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Školski sportski savez Varaždinske županije i Hrvatski školski sportski savez sklapaju Sporazum o suradnji u provedbi programa „Sportski praznici 2024“.  U okviru predmetnog Sporazuma, pozivamo osnovne i srednje škole na iskaz interesa za sudjelovanje u  sportskom programu „Sportski praznici 2024“.

Shvaćajući koliko je za djecu ključno redovito i sustavno bavljenje sportom, sportskim programom „Sportski praznici“  stvaraju se uvjeti za besplatne ljetne sportske aktivnosti učenica i učenika po završetku nastavne godine, u 3 tjedna/ciklusaod 24. lipnja do 12. srpnja 2024. godine, uključuju se škole i okupljaju stručne osobe – kineziolozi u provođenju programskih aktivnosti. 

Glavni cilj ovog sportskog programa je omogućiti učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme nakon završetka nastave i uključivanje što većeg broja učenica i učenika osnovnih i srednjih škola u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, pod stručnim vodstvom kineziologa u prostoru škole, provođenjem unaprijed isplaniranih programskih aktivnosti, sa svrhom cjelokupnog fizičkog, kognitivnog, kreativnog, i emotivnog razvoja djece u funkciji poboljšanja kvalitete života.

Sportski program se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog školskog sportskog saveza u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima. Sredstva za provođenje sportskog programa su osigurana Programom javnih potreba u sportu na državnoj razini Ministarstva turizma i sporta, odnosno u proračunu HŠSS.

Osnovne i srednje škole Varaždinske županije mogu iskazati interes za sudjelovanje u programu „Sportski praznici 2024.“ Školskom sportskom savezu Varaždinske županije do 4. travnja 2024. godine.


This entry was posted in Oglasna ploča, SPORTSKI PRAZNICI. Bookmark the permalink.

Comments are closed.