Mjere za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 – školska sportska natjecanja

Mjere za sprečavanja širenja bolesti utvrđuju se odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite RH i uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se one učestalo mijenjaju i stoga IH JE potrebno kontinuirano pratiti.

–           odluke Stožera CZ RH dostupne su osim u Narodnim novinama, na službenim stranicama linku: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

–           preporuke i mjere Zavoda za javno zdravstvo RH na njihovim stranicama na linku: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Sve mjerodavne informacije u vezi koronavirusa možete potražiti na službenim stranicama Vlade RH www.koronavirus.hr.

Mjere u vezi okupljanja nacionalni Stožer utvrđuje Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (Narodne novine broj 95/21, 100/21, 106/21-pročišćeni tekst odluke u prilogu), kojoj je utvrđeni rok primjene do 15.10.2021. godine. Moguće je da u vrijeme u koje se planira natjecanje budu vrijedile drugačije odredbe, ali o tome nemamo saznanja.

Dakle, važećom Odlukom, između ostalog, u točki III. stavak 1. podstavak 15. utvrđeno je da se sportska natjecanja i treninzi mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, a u točki V. Odluke utvrđene su iznimke.

Odluka-o-mjerama putem okupljanja-NN 95-21, 100-21, 106-21 primjena do 15.10.21.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.