VAŽNO!!! – NOVOST – Univerzalnu Sportsku Školu mogu voditi kineziolozi!

Poštovani ravnatelji/ce,
poštovane članice Školskog Sportskog Saveza Varaždinske Županije,
poštovani kineziolozi,
u nastavku pročitajte mail vezan na promjene u pripremi provođenja programa Univerzalne Sportske Škole u šk.god. 2020.-2021.
Dakle, kineziolozi slijedom najsvježije dokumentacije, mogu provoditi program Univerzalne sportske škole.
Ostale mjere su na snazi kao već prije navedeno.
Pozivam škole da nam dostave inicijalnu prijavu za provođenje USŠ – broj odjeljenja i informacije o voditelju (ime i prezime, email, mob).
Rok ostaje isti, 21.09.2020.
Po odobrenju odjeljenja ćemo provesti sljedeći korak. i o svemu vas informirati.
Imate li pitanja, stojim vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav
Ivana Putarek

“Poštovani ŽŠSS-i,

Vjerujem da ste svi upoznati s uputama koje smo imali u trenutku donošenja odluke na 26. sjednici, a vezano uz rad i dopuštenja programa Univerzalne sportske škole. Tada smo imali dopuštenje za rad isključivo uz učiteljice razredne nastave, naravno bez miješanja razreda i razrednih odjela.
Da bi program opstao, da bi zadržali sve dobro što smo u svih ovih 13 godina postigli, da bi zadržali 560 planiranih odjeljenja u školskoj godini 2020./2021., donijeli smo odluku koja se u tom trenutku činila teška ali racionalna. Međutim, odluka je bila takva da smo ostavili mogućnost povratka kineziologa u program čim se situacija promijeni.

Ured HŠSS-a je i prije donošenja odluke bio u svakodnevnim kontaktima s nadležnim institucijama, ali to je nastavio i nakon donesene odluke. Tako smo bili na sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na kojem nam je rečeno da ponovimo Zahtjev za odobrenje kineziolozima rad u našoj Univerzalnoj sportskoj školi. Moramo napomenuti da smo na sastanku naišli na izuzetnu susretljivost i pozitivno gledanje na aktivnosti HŠSS-a.

Sastanak je rezultirao izdavanjem suglasnosti HŠSS-u da kineziolozi smiju raditi u našem programu USŠ ali naravno pridržavajući se svih mjera koje ćemo vam dostaviti. Prije svega jedan razred, nema miješanja učenika različitih razreda niti odjela i još nešto vrlo važno, kineziolog mora biti zaposlenik škole u kojoj se provodi program, nikako vanjski suradnik.

Vjerujemo da će ovo saznanje biti pozitivno prihvaćeno od strane svih, a da smo i ovim postupkom dokazali da postoji trud, želja, volja i ideja o brizi i razvoja školskog sporta u cijeloj Lijepoj našoj.

Srdačan pozdrav svima …”

Hrvatski školski sportski savez
Glavni tajnik/Secretary general
dr. sc./PhD Ivan Dujić
+38599222-6567

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.