POZIV – inicijalne prijave za natjecanja

ŠŠSVŽ započinje sa pripremom nove natjecateljske sezone, 2019.-2020.

Natjecanja Školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola se provode sukladno Propisniku Državnog prvenstva Školskih sportskih društava Republike Hrvatske (HŠSS), te će se provesti zasebno:
Državno prvenstvo Republike Hrvatske za osnovne škole – 13 sportova u ženskoj i muškoj kategoriji
Državno prvenstvo Republike Hrvatske za srednje škole – 10 sportova u ženskoj i muškoj kategoriji
Državno prvenstvo Republike Hrvatske za učenike/ce 5.ih i 6.ih razreda – 6 sportova u ženskoj i muškoj kategoriji
Školski sportski savez varaždinske županije organizira i provodi županijsku razinu natjecanja koja je osnova za nastup na sljedećoj razini natjecanja i formira sustav natjecanja po pojedinom sportu.
U loptačkim sportovima će biti formirane skupine kao prva razina natjecanja, a prvoplasirane ekipe će imati pravo nastupa na sljedećoj županijskoj razini natjecanja.
U sportovima: šah, plivanje, kros, atletika, gimnastika, judo, badminton i stolni tenis, natjecanja će biti organizirana kao jednodnevna natjecanja.
Novost je ove školske godine natjecanje u graničaru za 4.razrede i plivanje za srednje škole.
Županijski pobjednici osnovnih i srednjih škola ostvaruju plasman na Završnicu Državnog prvenstva, dok će se za 5./6.razrede provesti i Poluzavršna natjecanja (mi smo u skupini Sjever sa još 5 županija), te će pobjednik Poluzavršnice ostvariti plasman na Završnicu Državnog prvenstva za 5.-6.razrede.
Hrvatski školski sportski savez je donio Vremenik i odluku o domaćinima Državnih prvenstava ŠSD Republike Hrvatske za školsku godinu 2019.-2020. te slijedom istog ŠSSVŽ kreira Kalendar županijskih natjecanja.
Sva dokumentacija za natjecanja – Kalendar, Sustav, Propisnik, Prijava – objavljuju se na službenom glasilu saveza – www.sssvz.hr
Komisija za natjecanja će formirati Sustav natjecanja po isteku roka za inicijalne prijave te će biti objavljen na www.sssvz.hr do 23.09.

Pozivam Vas da ispunjeni i ovjereni obrazac inicijalnih prijava (u prilogu zasebno za osnovne i za srednje škole) dostavite na adresu sssvz.mail@gmail.com do srijede, 18.09.2019.
Imate li pitanja, slobodno nas kontaktirajte
This entry was posted in Natjecanja, Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.