DAN ŠKOLSKOG SPORTA U ZAGREBAČKOJ ARENI

U Areni Zagreb održan je festival sporta –  DAN ŠKOLSKOG SPORTA #VolimSkolskisport  s ciljem isticanja važnosti koju školski sport ima u našem društvu.

Varaždinsku županiju predstavljali su Ivana Putarek ispred Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, OŠ Jalžabet s voditeljem Antom Sudecom te Druga gimnazija Varaždin s voditeljem Alnom Melnjakom. Festival je posjetila i proslavljena Janica Kostelić.

Bavljenje tjelesnim vježbanjem, kretanje i zabava ono je što se željelo ovom prilikom istaknuti. Natjecanja i borbe za medalje su sastavni dio sporta, ali u našem su fokusu svi oni koji žele sudjelovati, baviti se sportom radi užitka i druženja. Prepoznata je sve naglašenija potrebu da vježba i kretanje postanu životni stil, osobito ako se on utiskuje u naše živote dok smo mladi. Želimo da što više djece, učenika vježba i to redovito i što je osobito važno, pod paskom stručnjaka – kineziologa.

Provodimo dva jaka programa. Prvi je Univerzalna sportska škola. Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Program univerzalne sportske škole provode se dva puta tjedno po 45 minuta tijekom cijele školske godine i potpuno je BESPLATAN za učenike. Ove školske godine na cijelom teritoriju Republike Hrvatske djelovati će 550 odjeljenja u 400 osnovnih škola u kojima će vježbati preko 16500 učenika. U Varaždinskoj županiji program će se ove školske godine provoditi u 36 odjeljenja!

Drugi program na kojeg smo ponosni jest Vježbaonica. Kroz program Vježbaonice želimo omogućiti djeci da steknu naviku bavljenja tjelesnom aktivnošću posebno kod one djece, koja baš ne vježbati. Cilj nam je postići da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem koji djeca moraju „odraditi“ nego da bude trajno zadovoljstvo i njihov zdravi životni odabir.
Stoga smo za svu onu djecu koja neće, ne žele ili ne mogu svoju želju i ljubav prema sportu utkati članstvom u najboljoj ekipi svoje škole, pripremili aktivnosti gdje će svi biti zadovoljni. U Varaždinskoj županiji program će se ove godine provoditi u 23 odjeljenja!

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.