POZIV osnovnim školama Varaždinske županije – iskazivanje interesa za provođenje programa Univerzalne sportske škole u šk.god. 2017.-2018.

Školski sportski savez Varaždinske županije planira nastaviti s provođenjem programa Univerzalne sportske škole u osnovnim školama Varaždinske županije u šk.god. 2017.-2018.

Postoji li interes za provođenje programa USŠ u Vašoj školi, molimo da se prijavite na mail saveza: sssvz.mail@gmail.com zaključno s 18.09.2017.god. (ponedjeljak).

Molim da navedete ime i prezime osobe koja će provoditi program, odnosno je li osoba nastavnik TZK zaposlena u vašoj školi ili planirate osigurati kvalificiranu osobu koja nije zaposlena u vašoj školi.

 Po zaprimljenim prijavama i u skladu sa odobrenim brojem odjeljenja koje definira Hrvatski školski sportski savez, ravnatelji škola će biti obaviješteni o daljem tijeku aktivnosti.

O programu USŠ…

U studenom 2007. godine, Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je program Univerzalne

sportske škole. Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 6 do 10 godina. Ipak, potrebno je istaknuti kako upravo USŠ predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Treninzi se odvijaju u školskim dvoranama u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno).

Glavni cilj programa je uključiti što više djece od 1. do 4. razreda osnovne škole u organizirane tjelesne aktivnosti vođene pod nadzorom kvalificirane osobe sukladno odredbama Zakona o sportu. Minimalni broj djece po odjeljenju je 20.

Važno: Program je besplatan za svu djecu, a sredstva za naknadu voditeljima osigurava Školski sportski savez Varaždinske županije!

Imate li pitanja, stojimo na raspolaganju: Ivana Putarek – 091-4606-033.

 

Poziv na iskazivanje interesa za provođenje programa USŠ u šk.god

Opće informacije USŠ

 

 

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.