POZIV – IGRAM, PIŠEM, LAJKAM – IPL

Školski sportski savez Varaždinske županije nastavlja s provođenjem projekta Hrvatskog školskog sportskog saveza “Igrm, pišem, lajkam” – IPL.
Projekt je pokrenut šk.god. 2012.-2013. s ciljem popularizacije školskog sporta među učenicima, promocije školskih sportskih natjecanja, uključivanje učenika u školske sportske aktivnosti, edukacije učenika/novinara i obrazovanja putem sporta.

Ciljane skupine su učenici osnovnih i srednjih škola, učitelji i nastavnici.

2017 – projekt IGRAM, PIŠEM, LAJKAM      2017 – Upute za učenike koji sudjeluju u projektu

Aktivnosti projekta su uključivanje učenika u uprojekt putem pisanja i izvještavanja sa školskih sportskih natjecanja koje organizira Školski sportski savez Varaždinske županije i, za one najbolje, natjecanja u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza – završnica Državnog prvenstva Republike Hrvatske i ISF Svjetskih školskih prvenstava kojima je Republika Hrvatska domaćin. Nadalje, uključivanje u projekt učitelja i nastavnika škola koji imaju novinarske sekcije na način da pružaju logističku podršku provedbi projekta, praćenjem rada učenika-novinara (npr. učitelji hrvatskog jezika – lektoriranje tekstova, učitelj tzk – obavještavanje ravnatelja i kolega o sportskim aktivnostima Školskog sportskog društva i obavezama škole po tom pitanju).

Škola koja se kao županijski pobjednik plasirala na sljedeću razinu natjecanja – Poluzavršnica Državnog prvenstva Republike Hrvatske – PDPRH, a kojem je Školski sportski savez Varaždinske županje provoditelj, OBAVEZNA JE SUDJELOVATI U PROJEKTU IPL!

Školski sportski savez Varaždinske županije u šk.god. 2016.-2017. provoditelj je sljedećih natjecanja PDPRH:
07.02.2017. – stolni tenis – srednje škole – djevojke
07.02.2017, – stolni tenis – srednje škole – mladići
10.02.2017. – stolni tenis – osnovne škole – djevojčice
10.02.2017. – stolni tenis – osnovne škole – dječaci
01.03.2017. – rukomet – srednje škole – mladići
16.03.2017. – futsal – srednje škole – djevojke
28.03.2017. – odbojka – srednje škole – djevojke
Dakle, škole čije će ekipe postati pobjednici županijskog natjecanja sezone 2016.-2017. iz navedenih sportova, obavezne su na natjecanje dovesti i učenika-novinara IPL-a!

IPL novinari svoje izvještaje i ostale zadaće iz projekta šalju putem pripremljene web forme na linku:
http://skolski-sport.hr/…/igram-pisemla…/predaja-izvjestaja/

Svi izvještaji će se objavljivati na FB i WEB stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Zadaće su učenika-novinara napisati izvještaj s natjecanja, rezultate natjecanja, fotografirati natjecanje, u roku 3 dana predati izvještaj s pratećim materijalima putem web forme za predaju izvještaja i navesti “play of the day” s natjecanja. Proizvoljno učenici mogu napraviti video isječak.

Predviđene su nagrade za najbolje učenike-novinare – sudjelovanje na Završnici DP RH u Poreču, Vinkovcima te ISF Svjetskom školskom košarkaškom prvenstvu, sportski poklon bon tvrtke Rost Šport.

Očekivani pozitivni rezultati provođenja ovog projekta su promocija školskog sporta, uključivanje učenika i novinarskih sekcija u sportske aktivnosti, uključivanje škole, nastavnika drugih predmeta u školske sportske aktivnosti, povećanje aktivnosti medijske praćenosti školskih sportskih natjecanja, kvalitetni izvještaji sa školskih sportskih natjecanja, korištenje sporta kao platforme za edukaciju i obrazovanje.

Pozivamo vas da pozovete sve učenike i nastavnike škole da posjete stranice gdje će izvještaji biti objavljivani i da “lajkaju” izvještaje naših IPL učenika-novinara i time im povećaju šanse za osvajanje nagrada!
www.skolski-sport.hr i FB stranice Hrvatskog školskog sportskog saveza

Također vas pozivamo da pratite sve događaje i rad Školskog sportskog saveza Varaždinske županije na www.sssvz.hr i FB stranicama ŠSSVŽ-a!

Veselimo se suradnji i vjerujemo da ćemo nastaviti sa odličnim rezultatima!

KONTAKT: Ivana Putarek, mag.cin. 091-4606-033.

 

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.