POZIV: INICIJALNE PRIJAVE ZA NATJECANJA ’16.-’17.

Poštovani ravnatelji, poštovani voditelji Školskih sportskih društava,

Školski sportski savez Varaždinske županije je u pripremi sezone 2016.-2017.u kojoj će nastaviti s provođenjem mnogobrojnih aktivnosti i projekata pod zajedničkim nazivnikom “edukacija putem školskog sporta”.
Za natjecateljski dio sezone 2016.-2017., kako bismo uredili Sustav Natjecanja ’16-’17, potrebni su nam podaci u kojim sportovima i kategorijama Vaša škola želi sudjelovati.
U prilogu šaljem obrazac INICIJALNE PRIJAVE te Vas molim da obrazac ispunite sukladno planu rada Vaše škole za šk.god. 2016.-2017. i  dostavite u ŠSSVŽ do 07.10.2016.  
Možemo biti zadovoljni podatkom da smo u prošloj školskoj godini u natjecanja školskog sporta uključili preko 5000 djece, da smo organizirali i proveli 125 natjecanja, i da smo uspjeli  osigurati da naša djeca iz cijele Varaždinske županije imaju priliku natjecati se na finalnim županijskim natjecanjima u prekrasnoj Areni Varaždin.
Za svako smo dijete i voditelja na finalnom županijskom natjecanju osigurali prehranu, a za voditelje i topli napitak (kava, čaj).
Svako dijete u prve tri plasirane ekipe dobilo je medalju, također i voditelj ekipe, a škola  Diplomu.
Nastojali smo da na polufinalnim i finalnim  županijskim natjecanjima osiguramo kvalitetno suđenje, surađujemo sa registriranim sudačkim organizacijama te da je na svakom natjecanju prisutna osoba za pružanje hitne medicinske pomoći.
Nastavljamo s provođenjem programa Univerzalne sportske škole (1.-4.razred oš). Za ovu smo godinu uspjeli osigurati još dva dodatna odjeljenja, sveukupno se program ove godine provodi  u 29 odjeljenja za što smo osigurali financijska sredstva. U program Univerzalne sportske škole uključujemo oko 650 djece, a program je za djecu besplatan.
Nabrojat ćemo samo još neke projekte koje smo do sada uspješno provodili i koje nastavljamo provodti:
Mali sportski mikrofon,
Vrtim zdravi film
Igram, pišem, lajkam,
Školski plesni virtualni show
Fair play nagrada školskog sporta
Stop nasilju na školskim i sportskim igralištima
Dan Univerzalne sportske škole (AS Mladost, Zagreb)
Pilot projekt “Vježbaonica”
Kroz sve navedeno, kroz natjecanja, aktivnosti i mnogobrojne projekte koje provodimo, nastojimo kreirati prilike da se djeca uključe i sudjeluju, da u mnoštvu različitih aktivnosti pronađu nešto za sebe, a brojke dokazuju masovnost i da svoj cilj uspješno ostvarujemo.
Aktivni smo u međunarodnoj sportskoj suradnji putem projekata (Erasmus+), sudjelovanjem na ISF (International School Sport Federation) natjecanjima.
Partner smo našim školama u projektima koje prijavljuju na natječaje kod Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (npr. Škola badmintona).
Naš tim sudjeluje na svim stručnim okupljanjima (Kolegij tajnika županijskih školskih sportskih saveza Republike Hrvatske, Simpozij školski sport), aktivni smo sudionici, predavači i izlagači na konferencijama (1. Međunarodna sportsko-obrazovna konferencija, Ljetna škola Kineziologa).
Sve navedeno provodimo u suradnji sa Vama, našim članicama – školama.
Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i veselimo se nastavku!
Imate li pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
Sportski pozdrav!
Ivana Putarek, mag.cin.
091-4606-033
This entry was posted in Natjecanja, Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.