SPORTSKI PRAZNICI 2022.

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji u 2022. godini Hrvatski školski sportski savez organizira na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta, a u Varaždinskoj županiji program provodi Školski sportski savez Varaždinske županije na 5 lokacija:

broj

škola

voditelj

kontakt

1. OSNOVNA ŠKOLA NOVI MAROF TOMO HORVAT 092-1329-538
2. OSNOVNA ŠKOLA LEPOGLAVA IRENA PREMUŽ 098-9377-731
3. OSNOVNA ŠKOLA LUDBREG MARKO CRKVENČIĆ 098-1818-619
4. OSNOVNA ŠKOLA KAMENICA ANDREJA KOMES 098-596-330
5. SREDNJA ŠKOLA IVANEC KRISTINA JUG 099-5939-676

Datum početka Sportskih praznika je 27.6.2022. godine i provodi se u 4 termina do 22.7.2022. godine.

Pilot-projekt je proveden 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Izuzetno je bitno ukazati na problem nekretanja djece, ali i ponuditi rješenje. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom osmišljen je program koji će se provoditi za vrijeme  ljetnih sportskih praznika djece koji će povezati vježbanje, kretanje, boravak na otvorenom, zdravu prehranu, kvalitetno provedeno slobodno vrijeme u druženju s vršnjacima i socijalizaciju. Program je vođen od stručnih osoba, kineziologa.

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji se provodi na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola i srednjih škola.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

Portal Sportskih praznika sadrži sve informacije o projektu i načinu prijave:

https://sportski-praznici.skolski-sport.hr/#/

Pozivamo sve zainteresirane da se jave voditelju najbliže lokacije i prijave svoje dijete u najzabavniji edukativni sportski ljetni program za djecu i mlade! Potražite željenu lokaciju i termin te kontaktirajte broj na kraju tablice. Voditelj će skupiti potrebne podatke i upisati Vaše dijete u željeni termin te Vam dati detaljnije upute o provedbi programa.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.