PROJEKT: Odbojka u Školama

 „Odbojka u školama“ Projekt Europske odbojkaške federacije (CEV), pod nazivom CEV School Project, suradnja je krovne europske federacije i Europske komisije u sklopu Erasmus+ programa. Odbojka u školama-informacije o projektu      Odabrane škole-prvih 30

Inicijativu CEV-a od 2018. godine podržalo je 15 nacionalnih odbojkaških saveza, a među njima i Hrvatski odbojkaški savez (HOS).

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS) se u školskoj godini 2020./2021. pridružuje HOS-u kao partner u provedbi projekta.

Pod sloganom “Play Volleyball, grow with it”, cilj je ovog projekta približiti djecu u dobi 6 – 14 godina odbojkaškom sportu, zdravom načinu života, važnostima timskog duha i fair playa kroz razvoj odbojke u školama.

U ovoj izazovnoj godini cilj nam je potaknuti škole da ponovno započnu svoje odbojkaške aktivnosti. Kao podršku za nastavak bavljenja odbojkom, HOS će školama koje će sudjelovati u projektu donirati 10 lopti Mikasa za najmlađe početnike u odbojci i jednu traku za razapinjanje koja zamjenjuje odbojkašku mrežu.

Obveza škola koje će sudjelovati u projektu je omogućiti organizaciju jednog „Dana odbojke“ tj. pokaznih vježbi ili pokaznog treninga za početnike u odbojci koje će provesti učitelj TZK u školi te jedan od članova projektnog tima HOS-a u trajanju od 45 ili 90 minuta, ovisno o organizaciji nastave u pojedinoj školi.

Navedeni pokazni trening će se organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama koje se provode u školama. Nastavno na mjere, „Dan odbojke“ bi organizirali na otvorenom, ukoliko vremenske prilike to dozvole, tijekom svibnja i lipnja, tj. do kraja nastavne godine.

HŠSS je odabrao 30 škola za sudjelovanje u projektu vodeći se kriterijem uspješnosti na posljednjem održanom Državnom prvenstvu ŠSD-a u odbojci koje se održalo u šk. god. 2018./2019. u Poreču. Prvi 16 škola pobjednici su skupina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a preostale škole odabrane su kriterijem broj pobjeda i osvojenih setova.

U slučaju da neke iz prvih 30 odabranih škola ne žele sudjelovati u projektu, sudjelovanje će se ponuditi prvim sljedećim školama prema uspješnosti.

Cjelokupnu organizaciju „Dana odbojke“ HOS će putem ZOOM aplikacije iskomunicirati s učiteljima TZK i članovima projektnog tima koji će zajedno provesti aktivnosti „Dana odbojke“ u svakoj pojedinoj školi.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.