POZIV: prijava za programe USŠ i Vježbaonica

Poštovane članice Školskog Sportskog Saveza Varaždinske Županije,
koristimo priliku da Vas srdačno pozdravimo i zaželimo što manje izazovnu, što više mirnu, uspješnu i zdravu školsku godinu 2020.-2021.
Školski Sportski Savez Varaždinske Županije nastavlja sa pripremom i, ukoliko i u kojoj mjeri aktualne prilike vezane na koronavirus dozvole, provođenjem planiranih programa i aktivnosti.
Slijedom istog, a nakon zaprimljenih odluka, uputa i obavijesti Hrvatskog Školskog Sportskog Saveza, mi ćemo započeti sa pripremom za provođenje programa ZUTA – zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, a koje čine program Univerzalne Sportske Škole i program Vježbaonice.
Odlukom HŠSS su nam dodijeljene kvote, odnosno broj odjeljenja za svaki program. S obzirom na poznati i uhodan način prijava škola za provođenje predmetnih programa, kod dodjele odjeljenja ćemo se voditi kriterijem redoslijeda zaprimanja vaših prijava, uzimajući u obzir također kriterij da se svakoj prijavljenoj školi omogući provođenje programa.
Škola sa svoje službene mail adrese prijavljuje interes za provođenje programa slanjem maila na našu adresu sssvz.mail@gmail.com do 21.09.2020., ponedjeljak do 12.00 sati. U prijavi škola navodi:
1. koji program prijavljuje,
2. broj odjeljenja koji prijavljuje,
3. ime i prezime voditelja programa po svakom odjeljenju,
4. email svakog voditelja
5. broj mob. svakog voditelja.
Potrebne suglasnosti ravnatelja i roditelja te sve ostalo potrebno, biti će predmetom realizacije u sljedećem koraku pripreme provođenja programa, nakon odluke HŠSS o odobrenju prijavljenih odjeljenja. Mi ćemo vas o svemu obavijestiti.
Hrvatski Školski Sportski Savez nas informira o specifičnostima uslijed aktualne situacije, te vam ih prenosim u cijelosti:
…”sukladno situaciji sa pandemijom bolesti COVID 19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2 koja je proglašena od strane Svjetske zdravstvene organizacije 11. ožujka 2020. godine, svi programi HŠSS-a moraju se prilagoditi dokumentu „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19“ koje je izdalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te u skladu sa preporukama HZJZ.

Provedba programa ZUTE zahtijeva da je odjeljenje u izabranoj školi formirano na način da je razredno odjeljenje ujedno i odjeljenje programa USŠ i/ili Vježbaonice. Izričito je zabranjeno miješanje učenika različitih razrednih odjeljenja u odjeljenje programa ZUTE.

Prema izdanoj suglasnosti Radne skupine MZO i HZJZ isključivu dozvolu za provedbu programa „Univerzalna sportska škola“ u šk. god. 2020./2021. dobile su učitelji/ce razredne nastave u skladu sa svojim kompetencijama koje imaju u razrednoj nastavi odnosno na redovitim satovima i okviru kurikuluma Tjelesne i zdravstvene kulture za niže razrede osnovne škole.
Prema izdanoj suglasnosti Radne skupine MZO i HZJZ isključivu dozvolu za provedbu programa „Vježbaonica“ u šk .god. 2020./2021. imaju nastavnici TZK koji provode redovnu nastavu TZK u školi te su djelatnici iste škole u kojoj se provodi program Vježbaonice. Odjeljenje „Vježbaonice“ formirano je isključivo kao razredno odjeljenje u osnovnim i srednjim školama…”
– Univerzalna sportska škola i Vježbaonica provode se po modelu jedan razredni odjel – jedan voditelj
– nije dozvoljeno miješanje djece iz različitih razrednih odjela
– na snazi je zabrana rada učitelja TZK u razrednoj nastavi
– HŠSS ima preporuku i odobrenje da privremeno program Univerzalne sportske škole provode učiteljice razredne nastave, sve dok se situacija ne promijeni
– s učiteljicama bi se sklapao Ugovor o djelu koji bi bio na snazi do kraja prvog polugodišta i eventualno produžili ukoliko kineziolozi i dalje ne budu smjeli raditi u razrednoj nastavi
– dozvoljeno je da se unutar jedne škole formiraju 4 odjeljenja, kod Univerzalne sportske škole 4 različite učiteljice razredne nastave sa 4 različita razredna odjela
– kod Vježbaonice bi mogao jedan kineziolog raditi sa 4 različita razredna odjeljenja unutar jedne škole
– naglasak je da djeca provode što više vremena vani
– HŠSS će priznavati blok-sat
– maksimalni mjesečni broj sati iznosi 10, a 60 ukupno u ovoj školskoj godini
– voditelji će dobiti potrebne podatke kojima bi se prijavili u sustav…”
S obzirom na cijelu ovu situaciju koja nam nameće različite izazove u našoj težnji da djeci i mladima omogućimo besplatno bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću u školi, unaprijed vas pozivam na strpljivost i razumijevanje.
Školski Sportski Savez Varaždinske Županije će dati svoj maksimum da kao posrednik i most između Hrvatskog Školskog Sportskog Saveza i Vas, škola, naših članica, komunikaciju učinimo što jednostavnijom i efikasnijom i da uspješno provedemo pripremne radnje za provođenje programa.
Sve obavijesti i informacije vezane na pripremu i provođenje programa ZUTE, Univerzalne Sportske Škole i Vježbaonice moći ćete ovdje vidjeti i preuzeti.
This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.