ŠAH – SREDNJE ŠKOLE

U Varaždinskoj županiji već se nekoliko godina uspješno intenzivno provodi projekt Ureda za prosvjetu, kulturu i sport, odnosno Školskog sportskog saveza (ŠSSVŽ) i Šahovskog saveza Varaždinske županije (ŠSVŽ); ‘Uvođenje šaha u osnovne škole’. Projekt se temelji na brojnim dokazanim pozitivnim učincima igranja šaha kod djece i mladih što šah čini izvrsnim dodatnim alatom u obrazovnom sustavu. Navedeno potvrđuje i činjenica da brojne države uvode šah kao obavezan predmet u školama.

Kako mnogo mladih igra šah i kako je mnogo učenika u našoj županiji koji su u osnovnoj školi sudjelujući u našem projektu aktivno igrali šah sada već među nekoliko generacija u srednjim školama, željeli bismo pokušati organizirati mali ciklus neobaveznih šahovskih natjecanja srednjoškolaca od veljače do travnja 2018. godine! Ciklus bi se sastojao od sljedećih šahovskih natjecanja:

  1. Pojedinačno prvenstvo učenica i učenika pojedine srednje škole – jedan termin u periodu od 29.1. do 11.2.2018. (provodi se u svakoj školi odvojeno, trajanje: 2h i 30 min.)
  2. Ekipno prvenstvo županijskih srednjih škola (ekipu škole čine 4 igrača + 1 rezerva) – u periodu od 19.2. do 25.2.2018., Arena Varaždin,
  3. Pojedinačno prvenstvo svih učenika srednjih škola – Festival šaha 7. travnja, Prva gimnazija Varaždin.
Informacije o natjecanjima i radu saveza možete pronaći na www.sssvz.hr i FB stranici ŠSSVŽ.
This entry was posted in Natjecanja, Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.