POZIV – osnovnim školama Varaždinske županije na iskazivanje interesa za provođenje projekta “Vrtim Zdravi Film”

Školski sportski savez Varaždinske županije nastavlja u školskoj godini 2017.-2018. s provođenjem projekta „Vrtim Zdravi Film“, dio globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé Healthy Kids Global Programme, kojem je cilj educirati učenike sedmih razreda o važnosti pravilne prehrane i važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.  Na taj način naše poruke dopiru do učenika u fazi u kojoj formiraju svoje stavove i ponašanja te im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi.

POZIVAMO škole da iskažu svoj interes za sudjelovanje u projektu Vrtim Zdravi Film slanjem popunjene i ovjerene skenirane Potvrde o sudjelovanju u projektu  na email saveza sssvz.mail@gmail.com  do petka, 29.09.2017.god. Broj prijava je ograničen.    Voditelj projekta za Varaždinsku županiju: Ivana Putarek, univ.spec.oec. – 091-4606-033.   

Dokumentacija:

Poziv školama na prijavu – VrtimZdraviFilm

potvrda

o projektu

O projektu….

Projekt se provodi u suradnji Hrvatskog školskog sportskog saveza i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, odobren je od strane Središnjeg državnog ureda za šport, Ministarstva zdravstva te Agencije za odgoj i obrazovanje. Edukativni materijali kreirani su od strane stručnjaka nutricionizma te su usklađeni su s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Glavni ciljevi projekta su edukacija učenika o zdravim prehrambenim navikama i poticanje učenika na povećanje tjelesne aktivnosti. Sekundarni ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja učenika o poboljšanju kvalitete života putem prehrane i tjelesne aktivnosti senzibilizacijom kroz sportske vrijednosti i poticanje okoline (roditelja, učenika i učitelja) da bude spremna na prihvaćanje i podržavanje promjena prehrambenih navika. Ciljana skupina su učenici od 13 ili 14 godina (7. razred)

VrtimZdraviFilm sastoji se od edukacije, aktivacije i evaluacije. U sklopu projekta provoditi će se natjecanje među školama u kategorijama – znanje, sport, video uradak. Škole koje budu najbolje u navedenim kategorijama osvajaju nagrade u visini od 2.000,00 kn (prijenosno računalo, sportsku opremu, video opremu). Škola koja ostvari najveći pomak u znanju, a koji će biti određen evaluacijom ispunjenih Anketnih upitnika 1. i 2. od strane HZJZ osvaja nagradu u kategoriji znanja. Škola koja preda najbolji video uradak, prema ocjeni stručnog žirija osvaja nagradu u kategoriji video uratka. Škole koje ostvare najbolje rezultate na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava u atletici za osnovne škole (što nisu nužno škole koje su u projektu ove godine) osvajaju nagradu u kategoriji sport. Edukacija provoditelja projekta održat će se  u sklopu Simpozija školskog sporta, u studenom 2017. godine u Zagrebu u suorganizaciji s Agencijom za odgoj i obrazovanje (vrednuje se za napredak u struci).  Provoditeljima Projekta, za vrijeme edukacije, bit će osigurana prehrana – škole će same snositi troškove dnevnica i prijevoza na edukaciju Provoditelji Projekta će dobiti sve potrebne informacije i dokumente za provođenje Projekta. Provoditelji Projekta će biti nagrađeni sa bonom za sportsku opremu u visini od 700,00 kn. Svaki učenik, sudionik Projekta, će dobiti 1 majicu i brošuru VZF. Školama će biti dostavljena dalja potrebna dokumentacija i sve informacije o projektu po isteku roka za prijave.

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.