DP IT 2023./2024. Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama (DP IT) 2023./2024. održano je u Poreču i u Rijeci od 18. do 20. ožujka u sportovima: atletika, stolni tenis, štafetna igra, plivanje i pikado, u kategorijama: LIT – laka intelektualna teškoća, UIT – umjerena intelektualna teškoća i TIT – teža intelektualna teškoća.

Varaždinsku županiju predstavljale su ekipe školskih sportskih društava iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, Osnovne škole Ludbreg i Srednje strukovne škole Varaždin, a koje su se natjecale u 2 sporta: atletika i plivanje.

Naše su ekipe osvojile ukupno 13 medalja, od toga 8 u disciplinama plivanja i 5 u atletskim disciplinama, Varaždinska županija bogatija je za 5 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 2 brončane medalje. Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar vratio se s 12 medalja, 4 medalje u atletskim disciplinama i 8 medalja u disciplinama plivanja, a Osnovna škola Ludbreg s 1 osvojenom medaljom u atletskim disciplinama.

Kako je bilo na natjecanju, pogledajte u ovom VIDEU https://youtu.be/g72XOaY-Qmc?feature=shared

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar predstavljalo je 9 učenika/ca sa voditeljicama, Ivankom Jakopec, Natalijom Luić i Kristinom Kralj.

Osnovnu školu Ludbreg predstavljala su 4 učenika i voditelji, Sanja Belić Pavčec i Zenil Vugrinec.

Srednju strukovnu školu Varaždin predstavljala su 2 učenika s voditeljicom Dunjom Ščapec.

REZULTATI:

Pravo nastupa na DP IT imaju sva školska sportska društva osnovnih i srednjih škola u kojima se učenici s teškoćama školuju u redovnim razredima ili pridruženim posebnim razredima te oni učenici s teškoćama koji se obrazuju u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama Republike Hrvatske, prema Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama NN 24/2015, MZO te koji prema Orijentacijskoj listi oštećenja spadaju u grupu 5. intelektualne teškoće (čl. 5., čl. 6., čl. 7., čl. 8. i čl. 9.).

Više https://skolski-sport.hr/drzavno-prvenstvo-za-ucenike-s-intelektualnim-teskocama/

This entry was posted in Oglasna ploča. Bookmark the permalink.

Comments are closed.