POZIV ŠKOLAMA: Virtualni Plesni Show

„Školski plesni virtualni show“ – VPŠ – ima za cilj potaknuti učenice i učenike na bavljenje tjelesnom aktivnošću i veće uključivanje u aktivnosti školskog sportskog društva (ŠSD-a) kroz ples. Osim poticanja učenika na bavljenje tjelesnom aktivnošću ideja Projekta je da učenici razviju svoju kreativnost kroz plesni pokret. Projekt ima, također, za cilj razviti druženje učenika na zanimljiv i drugačiji način obzirom da će učenici svoje plesne koreografije snimiti putem video uradaka.  VIŠE OVDJE: https://vps.skolski-sport.hr/index.php?r=site%2Findex

ROK ZA PRIJAVU: 29.03.

U školskoj godini 2020./2021. projekt VPŠ odvijat će se sukladno svim izdanim uputama MZO i preporukama HZJZ za rad u osnovnim i srednjim školama. Obzirom na izdane preporuke učenici će prilikom stvaranja video uratka, odnosno svog nastupa što više koristiti otvoreni prostor (dvorište škole, igrališta, parkovi i sl.)

Ideja Projekta je da učenici sami osmisle plesne točke (koreografije), nije uvjet da to bude profesionalna koreografija već da sami učenici pokažu svoju kreativnost te da snime svoj nastup. Video uradci bit će objavljeni na mrežnim stranicama HŠSS-a (Facebook i web stranici HŠSS-a) te će se moći „lajkati“ što će biti jedan od kriterija za određivanje najpopularnije plesne izvedbe. U snimanju video uradaka učenici se mogu povezati s filmskim sekcijama svojih škola te na taj način proširiti krug učenika uključenih u Projekt.

Osim najpopularnije plesne izvedbe stručni žiri će odabrati i najbolju plesnu koreografiju. Najbolje i najpopularnije plesne grupe bit će nagrađene od strane HŠSS-a.

Vremenik

  • datum objave Projekta 05.10.2020.
  • datum prijave ekipa i dostave video isječka: do 29.03.2021. u 10.00 sati
  • datum objave video isječaka: do 02.04. 2021.
  • rok za mogućnost „lajkanja“ video isječaka: od dana objave do 09.04.2021. u 10.00 sati
  • datum objave ekipa koje su ostvarile pravo daljnjeg natjecanja temeljem odluke stručnog sudačkog žirija: do 15.04.2021.

Zbog nepredvidive epidemiološke situacije datum, mjesto i način održavanja završnice projekta bit će objavljen naknadno, a najkasnije do 15.4.2021. godine

© ŠŠS Varaždinske županije 2011